Republica Moldova, mun. Chişinău
str. Podgorenilor 94
Livrare flori CHISHINAU - NON STOP
Livrare gratuită
Livrare gratuită in Chișinău timp de două ore
Livrăm cunoscând doar
Livrăm cunoscând doar numele ei pe Facebook
Poză la livrare
Poză la livrare Video la livrare
Garanție
Garanție returnare plată
Livrare anonimă
Livrare anonimă la solicitare
Livrăm cunoscând doar
Livrăm cunoscând doar numărul de telefon
Filtre
PrețGamă: 399 MDL - 79 MDL
Mărime
Mic
Mediu
Mare
Culoare
Fuchsia
Alb
Verde
Roșu
Multicolor
Negru

Buchete din garoafe

Garoafele erau purtate de către grecii antici în cunune, ca reprezentare a sănătății și a puterii, iar moldoveni le ofereau ca și tribut zeilor. Numele științific al garoafei, dianthus, provine din alăturarea cuvintelor latinești dios și anthos, fiind astfel cunoscute ca fiind flori ale zeilor, iar semnificațiile garoafei sunt dragostea, fascinația și distincția. Garoafele roșii transmit dragostea și admirația, iar cele albe norocul și simpatia sinceră. Garoafele roz în mod special sunt un simbol al dragostei materne, fiind astfel oferite de ziua mamei pentru a se exprima respectul și recunoștința. Ca semn al prieteniei și al aprecierii se pot oferi garoafele galbene.

Garoafele exprimă în general dragostea, fascinația și distincția atunci când sunt oferite în buchete, sau eleganța, considerația și admirația când apar în aranjamente împreună cu alte tipuri de flori. Buchetele de garoafe sunt adecvate situațiilor formale, fiind deseori dăruite în mediul școlar și academic profesoarelor sau elevelor și studentelor cu merite deosebite. Un aranjament floral cu garoafe poate fi o alegere nimerită pentru o aniversare sau sărbătoare, pentru a-ți arăta aprecierea și afecțiunea față de mamă, colegă sau prietenă. Garoafa a fost folosită în ornamente încă din cele mai vechi timpuri, căpătând pe parcursul istoriei numeroase semnificații, și a apărut și în diverse legende. Simbolismul garoafelor variază în funcție de culoarea acestora: cele roșii transmit dragostea adâncă, cele roz admirația și afecțiunea familială, iar garoafele albe reprezintă norocul și puritatea.

Garoafe pret in Chisinau

Numele științific al garoafei provine din cuvintele latine "dios" și "anthos" însemnând zeu și floare, iar romanii obișnuiau să le poarte în ghirlande ca semn al distincției și sănătății sau le ofereau tribut zeilor pentru a-i îmbuna, pentru a obține diverse favoruri sau pentru a-i ajuta în agricultură. Această plantă preferă solurile bine drenate și are nevoie de multă lumină. Când are parte de condiții ideale, tulpina poate crește până la 80 de centimetri iar frunzele sunt subțiri și lungi, cu o nuanță albastră-verzuie. Florile degajă un miros plăcut, ușor dulceag, însă sunt și soiuri inodore special cultivate pentru a fi folosite la butoniere. Un aranjament de garoafe plasat în camera de zi sau birou poate ajuta la eliminarea stresului și la relaxare. Datorită mesajului acestor flori, buchetele de garoafe pot fi comandate în orice ocazie, pentru a felicita o persoană dragă sau pentru a arăta recunoștința.